Ons assortiment

Met zijn roots in het idyllische Ligurië, gelegen in Noord-Italië, was het al langer een droom van Ascanio om wijnen te importeren. Daarvoor ging hij op zoek naar de lekkerste streekproducten. Zo hecht hij veel belang aan het contact met de wijnboeren waarmee hij samenwerkt en importeert hij al de wijnen zelf. Daarnaast werkt hij samen met verscheidene kleine fabriekjes die hun eigen pasta’s maken, olijfolie persen enzoverder. Allemaal producten waar hij 100% achter staat en een passie waar wij je graag in meenemen.

Deze artisanale producten brengt hij naar Heusden-Zolder om de lokale bevolking te laten proeven van het lekkers dat Italië te bieden heeft.

Het begon in 2017 kleinschalig met een beperkte keuze aan wit en rood. Ondertussen kan je bij Vino Ascanio terecht voor een uitgebreid assortiment van wit, rood, rosé, bubbels, passito’s, likeuren, tot olijfolie, pasta’s en andere Italiaanse specialiteiten. Het aanbod varieert per seizoen, zodat we steeds de leukste geschenkmanden kunnen samenstellen.

Informatie nodig over onze wijnen? Sommeliers in opleiding Ascanio en Nagaia helpen je graag bij
het maken van jouw keuze.

Loop van onze wijnwinkel gerust even door naar onze wijnbar. En vergeet zeker niet even naar
beneden te kijken als je over onze wijnkelder loopt.